duminică, 30 ianuarie 2011

Ce-ar fi daca as muri la noapte?

Daca ne examinam viata, vom vedea cate sarcini fara importanta se acumuleaza pentru a o umple. Ne spunem mereu ca vrem sa investim timp in lucrurile importante ale vietii, dar aproape niciodata nu avem timp pentru ele...
Pare ca viata ne traieste pe noi, iar noi, neajutorati, simtim ca nu avem nici o optiune si nici un control asupra ei; la un moment dat realizam acest lucru si ne intrebam ingrijorati:”Ce fac cu viata mea? ” Dar temerile noastre nu dureaza decat pana a doua zi dimineata, cand ne trezim si o luam de la capat...
Intr-adevar, cu totii trebuie sa muncim pentru a ne castiga existenta, dar trebuie sa pastram un echilibru, sa nu ne lasam acaparati peste masura de activitati si preocupari neesentiale, ci sa ne simplificam viata din ce in mult si sa cautam o intelegere mai profunda a sensului vietii.
Cred ca trebuie sa ne scuturam cu totii din cand in cand si sa ne punem cu adevarat intrebarea:”Ce-ar fi daca as muri la noapte?” Si sa ne raspundem cu maxima sinceritate:
As face unele lucruri altfel sau sunt multumit de faptele mele? As acorda mai mult timp si mai multa importanta unor persoane la care tin sau as proceda la fel ca pana acum? Oare ce as schimba azi in viata mea daca as sti ca maine nu voi mai putea face nimic?
Nu stim niciodata daca ne vom mai trezi maine, moartea este reala si vine fara instiintare...Sa ne amintim in fiecare clipa ca noi toti suntem muritori, ca am venit pe acest pamant cu mana goala si tot asa vom pleca! Nu ne vor folosi la nimic bunurile materiale din ce in ce mai multe de care ne-am inconjurat si pentru mentinerea carora ne irosim tot timpul si toata energia!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu