marți, 25 ianuarie 2011

Nu stim niciodata care vine prima- ziua de maine sau viata viitoare...


Ritmul alert in care traim zi de zi ne face sa ne indepartam de lucrurile simple care dau frumusete vietii. Oamenii ar trebui sa investeasca in alti oameni, nu in obiecte pe care mai devreme sau mai tarziu le vor arunca....
Nu trebuie sa devii sclavul valorilor materiale si nu trebuie sa-ti consumi toata existenta alergând dupa bani, dupa o pozitie ierarhică.
Trebuie sa stii cind sa te opresti, pentru ca nu ai nevoie de mai mult si mai mult ca sa poti sa ai satisfactii nebanuite in viata; sa nu devii un robot, un om "simplificat", un nevrotic sau un isteric. Munca in exces diminueaza personalitatea umana, dezumanizeaza.
Ar trebui ca fiecare dintre noi sa acorde mai mult timp dezvoltarii spirituale, mentinerii sanatatii, imbogatirii cunostintelor si sa-si petreaca mai mult timp cu cei pe care-i iubeste.
Fiecare dintre noi ar trebui sa-si repete zilnic ca este muritor, ca existenta lui e trecatoare si ca nu ia cu el nimic material din aceasta lume. Asa cum zice un proverb tibetan - nu stim niciodata care vine prima- ziua de maine sau viata viitoare...
Sa incercam sa fim mai putin egoisti si sa dezvoltam o mai mare blandete si compasiune pentru altii. Sa descoperim si sa eliberam bunatatea din noi, pentru ca toate bucuriile din aceasta lume vin din dorinta ca altii sa fie fericiti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu