sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Karma


Destinul este un lant continuu de cauze si efecte,pozitive si negative. El poate fi usurat sau ingreunat de gandurile si actiunile noastre.
Karma negativa poate fi anulata prin fapte bune, prin ganduri si vorbe bune, si conteaza atat cantitatea cat si calitatea acestora. Nu exista fiinta care sa nu poata face fapte bune.
Multe lovituri ale destinului ni se par nemeritate, dar ele nu sunt decat o consecinta a legii cauza-efect, sunt urmari ale greselilor noastre dintr-o viata anterioara. Cauzele oricarui eveniment din viata noastra se gasesc in trecut, omul se recompenseaza si se pedepseste singur prin gandurile, vorbele si faptele lui.
Karma precede cauzalitatea: nu intamplator ne nastem intr-o anumita familie, intr-un anumit loc. De multe ori, cei de care am avut grija intr-o viata anterioara, trebuie sa aiba acum grija de noi - cei care ne-au fost copii, ne sunt acum parinti, de exemplu.
Cine a omorat intr-o viata anterioara, este predispus la o moarte violenta, la accidente. Gandirea noastra este conditionata de karma- putem intelege multe lucruri, dar intr-un anumit domeniu (in care avem ceva de platit)nu intelegem lectia si repetam mereu si mereu aceleasi greseli. Nici sexul cu care ne nastem (barbat sau femeie) nu e intamplator: cine a fost intr-o viata anterioara un barbat puternic poate fi acum o femeie autoritara , cine a fost femeie poate fi acum un barbat sensibil si emotiv).
In legea Karmei, exista un arbitru in afara jocului - Dumnezeu - care ne da posibilitatea de a ierta; daca ierti, si tu vei fi iertat.
Nu corpul se imbolnaveste, ci constiinta slabeste la un moment dat. De aceea trebuie sa ne autosugestionam tot timpul pozitiv.Dimineata la trezire si seara la culcare, sa ne inducem in subconstient:
"In fiecare zi ma simt din ce in ce mai bine, totul imi merge din ce in ce mai bine din toate punctele de vedere", asa cum ne invata Emil Coue, parintele terapiei prin sugestie si autosugestie.
Errare humanum est. Perseverare diabolicum...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu