duminică, 6 februarie 2011

Intrebari si raspunsuri

Cum să procedezi şi care ar trebui să fie atitudinea ta dacă nu vrei să faci ceva, dar eşti obligat?

Comunicarea cu oamenii este un compromis. Pentru a-i înţelege pe cel de alături trebuie să-ţi lezezi într-o măsură oarecare interesele personale. Dacă ne sunt lezate doar dorinţele noastre sau ambiţiile, putem să ne supunem unui alt om. Dacă suntem obligaţi să săvârşim o faptă imorală care omoară iubirea din suflet, trebuie să ripostăm. Dacă, de exemplu, prietenii îl invită pe un băiat să joace fotbal iar
acesta nu vrea, este admisibil ca acesta să se învingă pe sine de dragul intereselor majorităţii, dar dacă aceştia îl obligă să omoare o pisică sau să fure de dragul distracţiei trebuie să se opună.
Dacă nu vom apăra iubirea din suflet chiar printr-un comportament exterior destul de dur, vom deveni în interiorul nostru robii altora şi va suferi sufletul nostru, sănătatea noastră şi soarta noastră.
In cazul oricărei umilinţe este important să păstrăm Divinul în sufletul nostru. Nu vă înrăiţi dar, în acelaşi timp, nu permiteţi să vi se distrugă moralitatea!
---------------------------------------------------------------------------------
De ce apar evenimentele neplacute?

Cauza oricărei situaţii se ascunde în starea noastră emoţională de profunzime care interacţionează cu aceasta. Tot ce se întâmplă în jurul unui om la cel mai profund nivel corespunde în totalitate cu starea lui emoţională. In jurul nostru nu poate să se întâmple nimic agresiv dacă în sufletul nostru nu există agresivitate. Sufletul care a uitat de Dumnezeu şi a pierdut iubirea se îndreaptă, în mod automat, spre zgârcenie, invidie, gelozie şi poate să comită în viitor crime împotriva iubirii şi a oamenilor. In jurul omului încep a se produce evenimente neplăcute şi el neînţelegând că aceste evenimente sunt generate de sufletul şi subconştientul său începe a se supăra, condamna şi a urî, amplificând în continuare problemele sale. Dacă cineva v-a îmbrâncit sau v-a jignit înseamnă că sufletului dumneavoastră nu-i ajunge puterea să iubească şi vi se aminteşte de acest lucru. Acceptaţi ce vi se întâmplă şi zâmbiţi în interiorul dumneavoastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu